ТЕРМОПОМПИ


Електрогруп Сервиз предлага продажба ремонт и поддръжка на всичко видове термопомпени инсталации, както и след гаранционно обслужване.

Също така, извършваме монтаж на вътрешни и външни тела, както и свързаните с тях бойлери, фотоволтаични панели или изграждане подово отопление.


Въздух – Вода

 

Най-често използвания вид термопомпа, додтъпна за всеки апартамент и къща. Извлича топлинна енергия от външния въздух и я премества в отоплителната система. Коефициентът на енергийна ефективност (СОР) на машината се влияе от атмосферните условия и е зависи от външната температура на въздуха. За места в които зимата има много ниски температури е добре да се подпомага с газов котел, ако има възможност.

Вода - Вода

 

 

Термопомпа вода-вода извлича топлинна енергия от подземните води. Необходими са предварителни геоложки проучвания и разрешение за сондаж. Ако има подходящи условия можете да постигнете висок коефициент на енергийна ефективност (СОР от 5 и 8). При изчисляването на топлинната мощност и вида термопомпа има изисквания относно водата и дебита.

Земя - Вода

 

Извлича топлинна енергия директно от земята. Температурата на почвата след определена дълбочина е около 10-14°С. С подобна термопомпа разходът на електроенергия ще се намали с 80%. Процесът земя-вода е геотермален с топлообменници на гликол или хладилен агент, които могат да бъдат разположени хоризонтално или вертикално със сондаж.Термопомпите въздух-вода, които са най-често използвани могат да се използват във всеки тип жилище - от малък апартамент до голяма къща и офиси. Помпата се състои от външно тяло, изглеждащо по същия начин като това на климатика и вътрешно тяло, което прилича на газов или електрически котел. Другите видове термопомпи, които използват геотермални източници са подходящи само за къщи и то при наличие на определени природни условия. Важно е да се отбележи, че термопомпите са ефективни при използването в жилища с добра изолация и дограми. Използването на термопомпи в не-добре изолирани жилища, може да доведе до много високи сметки през зимата,

както и да невъзможност на термопомпата да осигури комфортна температура.

При нас може да закупите термопомпи на марките : MIDEA, DAIKIN, HITACHI, PANASONIC, GREE.

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи HITACHI 

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи SAMSUNG

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи RIELLO

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи BERETTA 

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи MITSUBISHI

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпиPANASONIC

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи BOSCH

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи FERROLI

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи VAILANT 

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи GREE 

Ремонт, сервиз и поддръжка на термопомпи MIDEA

И ДРУГИ